PDA

Zobraziť plnú verziu : Rada pri inštalovaní Windowsu XP

mery13
09.08.2011, 18:29
Dobrý deň!

1. Potrebujem vyčistiť PC (keď nainštalujem nanovo OS Windows XP, v PC mi zostávajú všetky súbory, programy, atď.. Potrebujem teda preformátovať pevný disk C.)
2. Keď ho preformátujem – vyčistím, ako ďalej postupovať, keď chcem nanovo nainštalovať OS? Neviem, či sa to bude dať ešte cez prac. plochu alebo to budem musieť urobiť cez vnútro PC. (dúfam, že viete, čo tým myslím)
3. Potrebujem presný postup a ktorú možnosť si mám vybrať, keď sa ma bude PC pýtať v angličtine, čo ďalej.
4. OS mám Windows XP, dostala som ho ku PC zostave a jej na 3 CD. Keď nainštalujem 1. CD, tak to ide, keď nainštalujem 2. CD, tak ma pýta v angličtine:
Please insert the compact disc lebeled „Windows XP Professional service pack 2 CD“ intro your CD-ROM Drive (H:) and the click of.
Ale na tých inštalačných CD som nič také nenašla. ( Na 3. CD je iba:
MICROSOFT.NET FRAMEWORK 1.1
MICROSOFT.NET FRAMEWORK 1.1. P1
UPDATE ROLLUP 2 EN
Lokalizačný balíček CZ

Keďže to nemôžem nájsť, vyberiem 2. CD, vložím 3. CD. Vyzerá to, že pokračuje v inštalácii, ale OS nefunguje, tak ako má. Čo s tým?

5. OS by mal fungovať v CZ jazyku, viem, že tam je, ale tiež to neviem nainštalovať, tak mi OS ide v AJ.
6. K PC zostave mám aj CD Intel – VIA, ale už ho mechanika nevie načítať. Neviem, čo to je, ale určite to OS potrebuje. Vedeli by ste mi poradiť, kde sa to dá stiahnuť? (INTEL – VIA – IVD 11 b VERSION 1.1 b 15606X028002AK).

Je toho veľa, ale nemám nikoho, kto by mi dal PC do poriadku, tak to musím urobiť sama s vašou pomocou. Za pomoc veľmi pekne ďakujem.

palicko
18.08.2011, 22:39
Takže preformátujeme celý disk.
Reštartuj PC stlač, podľa toho aký máš notebook, resp. základnú dosku F8 pre asus / stare ibm / hp
F10 pre hp / siemens
F11 (F12 ) pre acer
a zvoľ CD mechaniku ako bootovacie zariadenie.
Pri spúšťaní PC by sa ti mala zjaviť čierna obrazovka s niečím ako Press ANY KEY to boot from cd... takže stlač ENTER. Začína sa inštalácia windowsu.
Počkaj kým sa ti načítajú dáta z cd, potom stlač ENTER. Na dalšej obrazovke stlač F8, ak si oboznámená s licenčnými podmienkami.
Teraz si vyberieš, kam sa má windows nainštalovať, zrejme tam máš vytvorený disk C:, takže stlač D a potvrd zmazanie partície. Namiesto disku C: ti tam bude teraz ukazovať Unpartitioned space. Stlač ENTER a zvoĺ Format the partition using the NTFS file system (Quick). Počkaj, kým sa pc reštartuje. Teraz nestláčaj pri štarte nič.
Začne inštalácia Windowsu v normálnom grafickom rozhraní. Po pár minútach sa zobrazí prvé okno s nastavením jazyka. Všade, kde sa dá, nastav Slovakia alebo Slovak. Pre nastavenie slovenskej klávesnice, hore preklikni na Languages a klikni na Details... Pokiaľ tam nemáš SK klávesnicu, tak klikni na Add a zvoľ Slovak - Slovak, daj OK, a už si môžeš klávesnicu prepnúť na slovenskú. Next.
V dalších oknách vyplň meno a organizáciu, potom zadaj číslo produktu (je niekde na obale od CD), a vyplň názov PC (dve spodné políčka môžeš nechať prázdne). V dalších oknách nechaj to, čo je, a daj Next.
Počítač sa opäť reštartuje a Windows sa načíta. Už sa len spýta, či je správne nastavený monitor. Ak vidíš ten text, klikni OK. Windows je nainštalovaný.
Češtinu nainštaluj z tretieho CD. Ovládače nainštaluj z Intel - VIA CD.

Inak tu si môžeš pozrieť obrázkový návod: http://chcem.info/windows-xp/diel-1-windows-xp-instalujeme-windows-xp.php
Ak nebudeš niečo vedieť, tak napíš :)