Zobraziť plnú verziu : WP Polls - Ankety
sokrates4612
16.10.2008, 13:48
Slovenčina pre modul WP-Polls (http://www.wordpress.sk/na-stiahnutie/) presunutá na WordPress.sk
Chcem sa spytat, v ktorom subore sa preklada aj cast ankety, ktora je na indexe, teda casti ako "Total Voters" a "6 votes" :) Pripada mi to take od veci, ked to mam na webe po anglicky :(
Moze mi niekto prosim pomoct?
Nájdeš to v šablónach ankiet v nastaveniach WP-Polls. Tam si môžeš nastaviť čo a ako sa zobrazí používatelom
Ďakujem, už som to nastavil :) Môžte hlasovať na kusi.sk :)
ahojte...
mam jeden taky mensí problem stiahol som si wp-pool a nainstaloval som ho aj anketu som dal...proste vsetko bezi okrem archivu...tak som sa pozrel do zlozky wp-polls...ci tam je ta zlozka a tam ziadny archiv neni...co mam teraz robit...sice neni to take surne ale prosim pomozte...dakujem....
wp-polls som stahoval z wordpres.org:D
Koľko máš vytvorených ankiet?
zatial jednu a mam tam styri hlasi...no ale za chvilu ich budem mať viac tak co mam robit...
Keď máš zatiaľ len jednu, tak nepotrebuješ archív :)
Ale ak chceš aby ti fungoval, tak si musíš vytvoriť stránku s názvom "pollsarchive" a do textu stránky pridať
[page_polls]
Ahoj, ja mam rovnaky problem s archivom ankiet, mam viacero ankiet, aj ukoncenych. vytvoril som stranku s nazvom pollsarchive a do textu som dal [page_polls] ale archiv nejde, dostavam hlsku ze stranka neexistuje.
JohnnyPea
02.03.2009, 17:55
nemôžeš to vkladať do "Náhľad", ale do "HTML" :
http://i40.tinypic.com/21ci1b7.jpg
Neviem ci je potrebne zadavat nazov priamo pollsarchive. Kludne pouzite akykolvek nazov.
JohnnyPea
03.08.2010, 07:10
Neviem ci je potrebne zadavat nazov priamo pollsarchive. Kludne pouzite akykolvek nazov.
Samozrejme, že nie je potrebné zadávať priamo názov "pollsarchive" - to bola iba vzorová ukážka.
Najnovsia verzia WP Polls je 2.6 a slovencina je k verzii 2.4. Viete poradit ci to bude kompatibilne? Alebo da s niekde stiahnut slovencina 2.4?
Ahojte, chcel by som si upravit zobrazenie vysledkov ankety, resp. pocet hlasov pre konkretnu odpoved.
V slovenskom preklade, ktora je k dispozicii na stiahnutie je "Votes" prelozene ako "Hlasov", co je v poriadku.
Rad by som si urobil "odchytenie" vsetkych tvarov pluralu, teda taketo nieco:
0 Hlasov
1 Hlas
2-4 Hlasy
5-.. Hlasov
Upravil som si v subore polls-templates.php riadky 117 a 120 nasledovne:
default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> <?php printf(_n("%d Vote", "%d Votes", '%POLL_ANSWER_VOTES%', 'wp-polls'), '%POLL_ANSWER_VOTES%' ); ?>)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES% <?php _e('Votes', 'wp-polls'); ?>)\"></div></li>";
v subore *.po doplnil:
msgid "%d Vote"
msgid_plural "%d Votes"
msgstr[0] "%d Hlasov"
msgstr[1] "%d Hlas"
msgstr[2] "%d Hlasy"
a pravidlo pre preklad som napisal takto:
"Plural-Forms: nplurals=3; plural=n==0 || n>=4 ? 0 : n>=1 && n<=3 ? 1 : 2;\n"
Preklady sa mi zobrazuju, ale nie hodnoty (pocty hlasov) pri jednotlivych odpovediach ankety. Neriesili ste to uz niekto, alebo v podobnom plugine? Diky.
Jeee tak presne toto som minule aj ja riešil. Síce som to neporiešil cez transláciu tak ako ty, ale vyriešil som to následovne:
Budeme editovať dva súbory a to wp-polls.php a polls-templates.php
Do wp-polls.php som vložil všade za riadky ktoré obsahuju %POLL_ANSWER_VOTES% toto:
if(number_format_i18n($poll_answer_votes) == 1) {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlas', $template_answer);
} elseif(number_format_i18n($poll_answer_votes) >= 2 && number_format_i18n($poll_answer_votes)< 5 ) {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlasy', $template_answer);
} else {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlasov', $template_answer);
}
malo by to byť niekde okolo riadkov 506,665,667,1034,1046 alebo klasika search :) Najčastejšie je tam toto
$template_answer = str_replace("%POLL_ANSWER_VOTES%", number_format_i18n($poll_answer_votes), $template_answer);
--- Tuto ten môj kód ---
alebo podobne.
Takže som si vlastne zadefinoval novú skratku, ktorú následne použijeme v templatoch a to niekde dole vo wp-polls.php (riadky 1565,1566 meníme '.__('Votes', 'wp-polls').' za %HLASY%) a v polls-templates.php presne na riadkoch ktoré si upravoval 117 a 120. Čiže všade tam, kde chcem mať možnosť množného čísla vložím %HLASY% asi takto:
default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES% %HLASY%)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES% %HLASY%)\"></div></li>";
Nezabudni však, buď resetovať v nastaveniach Poll Templates v admine šablóny Result Body, alebo tam tiež pridať %HLASY% miesto Votes či čo to tam bolo.
EDIT: Ako tak pozerám tak v tvojom prípade meníš %POLL_ANSWER_VOTES% za texty ale tento výraz vracia práve čísla hlasov. Ak by si s tým trochu poexperimentoval možno by ti to išlo. Anyway môj príklad funguje keby dačo.
Ahoj Trix, diky za odpoved. Toto bolo riesenie cislo 2, ku ktoremu sa nakoniec aj tak "uchylim", naviac ked si mi ho takto pekne naserviroval, za co ti patri vdaka :)
Ako si dodal v edite, vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% vracia ciselnu hodnotu (pocet hlasov pre odpoved), ale ta je nutna ako 3. argument metody _n() I18n for WordPress Developers (http://codex.wordpress.org/I18n_for_WordPress_Developers#Plurals) a tato metoda by mala vratit vhodny ekvivalent prekladu mnozneho cisla.
Momentalne som skoncil na tom, ako by sa hodnota doplnena za vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% prvy krat nastavila a dalej uz nemenila a tym padom vzdy dostanem podobny vysledok:
//pri ankete s 3 odpovedami
1 Hlas //OK
0 Hlas //zle
0 Hlas //zle
alebo
2 Hlasy //OK
1 Hlasy //zle
0 Hlasy //zle
Ak budem mat este chut zabavat sa s tymto riesenim a podari sa mi to dokoncit, hodim to sem.
Aha, tak to mas chybu vo funkcii. Vo funkcii printf (http://sk.php.net/printf) je symbol za %-om oznacovany ako specialny znak no a %POLL_ANSWER_VOTES% vracia hovadiny kdezto %d vracia desatine cisla. Preto ti najskor zaciatok funkcie funguje a potom to krachne. Osobne to nemam ako vyskusat kedze preklad modulu nemam, ale zacal by som tym ze to %Poll...% nahradim za $nieco... atd. Vsak uvidis.
Mas pravdu, znak ktoremu predchadza % specifikuje typ argumentu, ale vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% bol uvedeny v apostrofoch, takze vyhodnoteny bol spravne, inak by interpreter vyhodil syntax error. Problem bol ale v tom, ze tento vyraz pri "spracovani" sablony (polls-templates.php) nevratil ziadnu hodnotu. Preto som musel presunut volanie metody _n() pre vratenie vhodneho tvaru mnozneho cisla do suboru wp-polls.php nahradenim povodneho kodu na riadkoch cca 656 a 668 tymto:
$template_answer = str_replace("%POLL_ANSWER_VOTES%", sprintf(_n('%d Vote', '%d Votes', $poll_answer_votes, 'wp-polls'), number_format_i18n($poll_answer_votes) ), $template_answer);
V subore polls-templates.php som upravil kod
na r. 118
default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES%)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES%)\"></div></li>";
na r. 121
default_template = "<li><strong><i>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES%)</small></i></strong><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"<?php _e('You Have Voted For This Choice', 'wp-polls'); ?> - %POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES%)\"></div></li>";
Nakoniec v subore wp-polls-sk_SK.po som to upravil nasledovne:
"Plural-Forms: nplurals=3; plural=(((n==0)||(n>=5))?(2):(((n>1)&&(n<=4))?(1):0));\n"
msgid "%d Vote"
msgid_plural "%d Votes"
msgstr[0] "%d Hlas"
msgstr[1] "%d Hlasy"
msgstr[2] "%d Hlasov"
Je to funkcne riesenie, dufam, ze to niekomu pomoze :)
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.