PDA

Zobraziť plnú verziu : WP Polls - Ankety

sokrates4612
16.10.2008, 13:48
Slovenčina pre modul WP-Polls (http://www.wordpress.sk/na-stiahnutie/) presunutá na WordPress.sk

Kusi
25.10.2008, 12:40
Chcem sa spytat, v ktorom subore sa preklada aj cast ankety, ktora je na indexe, teda casti ako "Total Voters" a "6 votes" :) Pripada mi to take od veci, ked to mam na webe po anglicky :(
Moze mi niekto prosim pomoct?

Savione
25.10.2008, 13:08
Nájdeš to v šablónach ankiet v nastaveniach WP-Polls. Tam si môžeš nastaviť čo a ako sa zobrazí používatelom

Kusi
25.10.2008, 13:31
Ďakujem, už som to nastavil :) Môžte hlasovať na kusi.sk :)

vedec
05.12.2008, 13:35
ahojte...
mam jeden taky mensí problem stiahol som si wp-pool a nainstaloval som ho aj anketu som dal...proste vsetko bezi okrem archivu...tak som sa pozrel do zlozky wp-polls...ci tam je ta zlozka a tam ziadny archiv neni...co mam teraz robit...sice neni to take surne ale prosim pomozte...dakujem....

wp-polls som stahoval z wordpres.org:D

Savione
05.12.2008, 14:26
Koľko máš vytvorených ankiet?

vedec
09.12.2008, 23:39
zatial jednu a mam tam styri hlasi...no ale za chvilu ich budem mať viac tak co mam robit...

Savione
10.12.2008, 10:51
Keď máš zatiaľ len jednu, tak nepotrebuješ archív :)

Ale ak chceš aby ti fungoval, tak si musíš vytvoriť stránku s názvom "pollsarchive" a do textu stránky pridať
[page_polls]

m@ko
01.03.2009, 15:04
Ahoj, ja mam rovnaky problem s archivom ankiet, mam viacero ankiet, aj ukoncenych. vytvoril som stranku s nazvom pollsarchive a do textu som dal [page_polls] ale archiv nejde, dostavam hlsku ze stranka neexistuje.

JohnnyPea
02.03.2009, 17:55
nemôžeš to vkladať do "Náhľad", ale do "HTML" :

http://i40.tinypic.com/21ci1b7.jpg

gavo
03.08.2010, 01:01
Neviem ci je potrebne zadavat nazov priamo pollsarchive. Kludne pouzite akykolvek nazov.

JohnnyPea
03.08.2010, 07:10
Neviem ci je potrebne zadavat nazov priamo pollsarchive. Kludne pouzite akykolvek nazov.

Samozrejme, že nie je potrebné zadávať priamo názov "pollsarchive" - to bola iba vzorová ukážka.

odar
08.11.2010, 15:48
Najnovsia verzia WP Polls je 2.6 a slovencina je k verzii 2.4. Viete poradit ci to bude kompatibilne? Alebo da s niekde stiahnut slovencina 2.4?

MrIS
30.12.2011, 23:33
Ahojte, chcel by som si upravit zobrazenie vysledkov ankety, resp. pocet hlasov pre konkretnu odpoved.
V slovenskom preklade, ktora je k dispozicii na stiahnutie je "Votes" prelozene ako "Hlasov", co je v poriadku.
Rad by som si urobil "odchytenie" vsetkych tvarov pluralu, teda taketo nieco:

0 Hlasov
1 Hlas
2-4 Hlasy
5-.. Hlasov

Upravil som si v subore polls-templates.php riadky 117 a 120 nasledovne:

default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> <?php printf(_n("%d Vote", "%d Votes", '%POLL_ANSWER_VOTES%', 'wp-polls'), '%POLL_ANSWER_VOTES%' ); ?>)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES% <?php _e('Votes', 'wp-polls'); ?>)\"></div></li>";

v subore *.po doplnil:

msgid "%d Vote"
msgid_plural "%d Votes"
msgstr[0] "%d Hlasov"
msgstr[1] "%d Hlas"
msgstr[2] "%d Hlasy"

a pravidlo pre preklad som napisal takto:

"Plural-Forms: nplurals=3; plural=n==0 || n>=4 ? 0 : n>=1 && n<=3 ? 1 : 2;\n"

Preklady sa mi zobrazuju, ale nie hodnoty (pocty hlasov) pri jednotlivych odpovediach ankety. Neriesili ste to uz niekto, alebo v podobnom plugine? Diky.

Trix
01.01.2012, 11:29
Jeee tak presne toto som minule aj ja riešil. Síce som to neporiešil cez transláciu tak ako ty, ale vyriešil som to následovne:
Budeme editovať dva súbory a to wp-polls.php a polls-templates.php
Do wp-polls.php som vložil všade za riadky ktoré obsahuju %POLL_ANSWER_VOTES% toto:

if(number_format_i18n($poll_answer_votes) == 1) {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlas', $template_answer);
} elseif(number_format_i18n($poll_answer_votes) >= 2 && number_format_i18n($poll_answer_votes)< 5 ) {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlasy', $template_answer);
} else {
$template_answer = str_replace("%HLASY%", 'Hlasov', $template_answer);
}
malo by to byť niekde okolo riadkov 506,665,667,1034,1046 alebo klasika search :) Najčastejšie je tam toto
$template_answer = str_replace("%POLL_ANSWER_VOTES%", number_format_i18n($poll_answer_votes), $template_answer);
--- Tuto ten môj kód ---
alebo podobne.

Takže som si vlastne zadefinoval novú skratku, ktorú následne použijeme v templatoch a to niekde dole vo wp-polls.php (riadky 1565,1566 meníme '.__('Votes', 'wp-polls').' za %HLASY%) a v polls-templates.php presne na riadkoch ktoré si upravoval 117 a 120. Čiže všade tam, kde chcem mať možnosť množného čísla vložím %HLASY% asi takto:

default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES% %HLASY%)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES% %HLASY%)\"></div></li>";

Nezabudni však, buď resetovať v nastaveniach Poll Templates v admine šablóny Result Body, alebo tam tiež pridať %HLASY% miesto Votes či čo to tam bolo.

EDIT: Ako tak pozerám tak v tvojom prípade meníš %POLL_ANSWER_VOTES% za texty ale tento výraz vracia práve čísla hlasov. Ak by si s tým trochu poexperimentoval možno by ti to išlo. Anyway môj príklad funguje keby dačo.

MrIS
01.01.2012, 21:26
Ahoj Trix, diky za odpoved. Toto bolo riesenie cislo 2, ku ktoremu sa nakoniec aj tak "uchylim", naviac ked si mi ho takto pekne naserviroval, za co ti patri vdaka :)
Ako si dodal v edite, vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% vracia ciselnu hodnotu (pocet hlasov pre odpoved), ale ta je nutna ako 3. argument metody _n() I18n for WordPress Developers (http://codex.wordpress.org/I18n_for_WordPress_Developers#Plurals) a tato metoda by mala vratit vhodny ekvivalent prekladu mnozneho cisla.
Momentalne som skoncil na tom, ako by sa hodnota doplnena za vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% prvy krat nastavila a dalej uz nemenila a tym padom vzdy dostanem podobny vysledok:

//pri ankete s 3 odpovedami
1 Hlas //OK
0 Hlas //zle
0 Hlas //zle

alebo

2 Hlasy //OK
1 Hlasy //zle
0 Hlasy //zle

Ak budem mat este chut zabavat sa s tymto riesenim a podari sa mi to dokoncit, hodim to sem.

Trix
01.01.2012, 23:18
Aha, tak to mas chybu vo funkcii. Vo funkcii printf (http://sk.php.net/printf) je symbol za %-om oznacovany ako specialny znak no a %POLL_ANSWER_VOTES% vracia hovadiny kdezto %d vracia desatine cisla. Preto ti najskor zaciatok funkcie funguje a potom to krachne. Osobne to nemam ako vyskusat kedze preklad modulu nemam, ale zacal by som tym ze to %Poll...% nahradim za $nieco... atd. Vsak uvidis.

MrIS
04.01.2012, 21:18
Mas pravdu, znak ktoremu predchadza % specifikuje typ argumentu, ale vyraz %POLL_ANSWER_VOTES% bol uvedeny v apostrofoch, takze vyhodnoteny bol spravne, inak by interpreter vyhodil syntax error. Problem bol ale v tom, ze tento vyraz pri "spracovani" sablony (polls-templates.php) nevratil ziadnu hodnotu. Preto som musel presunut volanie metody _n() pre vratenie vhodneho tvaru mnozneho cisla do suboru wp-polls.php nahradenim povodneho kodu na riadkoch cca 656 a 668 tymto:

$template_answer = str_replace("%POLL_ANSWER_VOTES%", sprintf(_n('%d Vote', '%d Votes', $poll_answer_votes, 'wp-polls'), number_format_i18n($poll_answer_votes) ), $template_answer);

V subore polls-templates.php som upravil kod
na r. 118

default_template = "<li>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES%)</small><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"%POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES%)\"></div></li>";

na r. 121

default_template = "<li><strong><i>%POLL_ANSWER% <small>(%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%%<?php _e(',', 'wp-polls'); ?> %POLL_ANSWER_VOTES%)</small></i></strong><div class=\"pollbar\" style=\"width: %POLL_ANSWER_IMAGEWIDTH%%;\" title=\"<?php _e('You Have Voted For This Choice', 'wp-polls'); ?> - %POLL_ANSWER_TEXT% (%POLL_ANSWER_PERCENTAGE%% | %POLL_ANSWER_VOTES%)\"></div></li>";

Nakoniec v subore wp-polls-sk_SK.po som to upravil nasledovne:

"Plural-Forms: nplurals=3; plural=(((n==0)||(n>=5))?(2):(((n>1)&&(n<=4))?(1):0));\n"

msgid "%d Vote"
msgid_plural "%d Votes"
msgstr[0] "%d Hlas"
msgstr[1] "%d Hlasy"
msgstr[2] "%d Hlasov"

Je to funkcne riesenie, dufam, ze to niekomu pomoze :)