Zobraziť plnú verziu : Vloženie linku do článku s náhľadom
Chcel by som do článku vložiť link na nejakú stránku tak ako je to spracované na Facebooku - že mi systém ponúkne automaticky jeden z obrázkov na cieľovej url, ktorý automatický vloží ako náhľad a tiež prípadne vloží názov (hlavičkuý)cieľovej stránky, prípadne citáciu z nej...
Ideálne nejaký plugin keby existoval...
Diky moc...
Vo Wordpress je na toto jedna funkcia, ktorá sa volá PressThis. Skús sa s tým pohrať, dokáže to vkladať do článku texty, obrázky a iné obsahové prvky.
V blízkej dobe bude k tejto funkcii aj návod na wordpress.sk.
Mne ide hlavne o tie nahlady na cielovu stranku, a HLAVNE o to, vybrat si jeden z obrazkov, ktore su na cielovej stranke (to ze tam bude nazov stranky alebo citacia z jej obsahu uz chapem iba ako bonus).
Ide mi hlavne o to, nestracat cas s pridavanim obrazku, ktory musim pracne stihanut resp. skopirovat jeho link, a vlozit obrazok do clanku.
sokrates4612
21.01.2009, 10:19
@kmd: Teraz som to testoval a robí to presne to, čo popisuješ.
prídem na stránku kde je text a obrázok (napr. nejaký článok na sme.sk)
označím si text, ktorý chcem komentovať
kliknem na PressThis (ktoré som si samozrejme predtým vytiahol na lištu)
vyhodí sa popup s prihlásením do môjho blogu - prihlásim sa
zobrazí sa pridanie nového článku s predvyplneným názvom, citáciou, ktorú som mal označenú a zdrojom s URL na originál článok.
Pre pridanie obrázku z citovanej stránky kliknem na ikonku vedľa Add - Vložiť obrázok
Zobrazí sa mi zoznam obrázkov z citovanej stránky - kliknem na ten, ktorý chcem použiť a potom potvrdím - Vložiť obrázok
Poznámka pre Savione: Add je predpokladám priamo niekde v skripte, keďže to nie je preložené...
Niesom napísal pekný postup ako to použiť...
Poznámka pre Savione: Add je predpokladám priamo niekde v skripte, keďže to nie je preložené...
To "Add:" nie je preložené lebo to tvorcovia zabudli zabaliť do fráz na preklad. Vložil som to preložené do verzie WordPress 2.7 SK (http://www.wordpress.sk/na-stiahnutie/).
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.