Zobraziť plnú verziu : Asus EEE PC
sokrates4612
22.10.2008, 13:33
Píšeš, že máš Asus EEE...
Ktorá verziu máš? 901, alebo 1000H? Alebo niečo iné? Mňa zaujímajú najmä ASUS EEE PC901 a ASUS EEE PC1000H
Chcel by som si ho dopriať "pod stromček", ale zaujímali by ma nejaká detaily s prácou s nimi.
Je klávesnica PC901-tky naozaj taká strašne malá, ako sa píše po recenziách?
Ako vyzerá to rozlíšenie 1024x600 na takých malých displejoch? Dá sa s tým pracovať aspoň pár hodín bez ujmy na zdraví? Alebo je to naozaj dobré len na núdzové veci?
Viem, môžem si to ísť ošahať, obidve verzie napríklad do Datartu, ale príde mi to také brutálne, ísť si to tam vyskúšať, potom slušne poďakovať a večer si to objednať z nejakého iného eshopu lacnejšie. :-)
A ozaj, kedy je najlepšie kupovať? Teraz, alebo tesne pred vianocami? Sedliacky rozum mi hovorí, že asi teraz, lebo ešte nie je taký veľký dopyt, aký bude tesne pred vianocami...
Ahoj, ten asus nie je môj, ale trochu som sa v nom hrabal. Myslím že je to jedna z prvých najlacnejších verzií (http://www.alza.sk/asus-eee-pc-4g-cerny-black-d93556.htm)(maly disk 4GB, 512MB RAM)...
Klávesnica bola imho na môj vkus veľmi malá. Dá sa s ňou pracovať, ale o rýchlosti a efektívnosti ani reči. Možno je to len sila zvyku, pracoval som s ňou len pár hodín.
Ruku do ohňa za to nedám ale rozlíšenie tam bolo asi nejakých 800x600.. fakt netuším (1024x600 to nebolo určite).
Jeho (toho konkrétneho prístroja) určenie by som tipoval max. ako nejaký zápisník, resp. diár, možno na nejaký akútny zásah napr. na web stránku alebo server keď si mimo normálneho nástroja. Osobne si myslím že to ale zvládne už kadejaké PDA alebo niektorý z rozumnejších telefónov. Tá 1000H-čka vyzerá byť na tom oveľa oveľa lepšie a vôbec nemusí zapadať do môjho hodnotenia.
Čo sa týka ošahania, tak kľudne choď do nejakej kamennej predajne. Nebudeš prvý ani posledný a je to beztrestné ;) Pri elektronike stále platí že čím pozdejšie kúpiš, tak tým lacnejšie. Len aby ho ešte stále mali na sklade :)
sokrates4612
22.10.2008, 22:33
Díky za názor, ja by som radšej tú 901, má 1GB RAM, aj väčší monitor s rozlíšením, ktoré som písal. Čo ma hlavne láka je váha necelý kilogram a výdrž batérie aj 7 hodín (podľa zapnutých vecí).
Tá 1000H je väčšia, hlavne má väčší disk, ale už je aj ťažšia s menšiu výdržou.
No veď uvidím...
mcdonald
26.10.2008, 18:32
zdravím ja mám doma 1000h je to fakt akurat na pracu a všetko cs mi žial seka enter je konečne vacsi ako na mensich netbookoch ale rychlostou som prekvapeny dokupil som 2 gb ramku a facha mi photoshop v pohode :P ked cete kludne sa pytajte
sokrates4612
28.10.2008, 20:40
zdravím ja mám doma 1000h je to fakt akurat na pracu a všetko cs mi žial seka enter je konečne vacsi ako na mensich netbookoch ale rychlostou som prekvapeny dokupil som 2 gb ramku a facha mi photoshop v pohode :P ked cete kludne sa pytajte
Ako dlho ti vydrží batéria pri plnom využití?
Je tá 1000h taká skladná , že ju dáš hocikde do tašky?
Ja hry na tom určite nechcem hrať, na to používam desktop, keď už sa k nejakej dostanem. :rolleyes:
Ide mi hlavne o to mať kedykoľvek možnosť sa konektnúť na internet a zároveň mať po ruke plnohodnotný počítač, tak aby som o tom, čo sa týka váhy, ani nevedel. :D Prípadne písať aj dlhšie texty - totiž mňa keď napadne námet na článok do blogu, tak ma chuť napísať ho rýchlo opustí, preto ho musím písať okamžite. :o
mcdonald
28.10.2008, 21:13
pri plnom čo ti ja viem ono mne tak max normalne surfovanie zapnute wifi cca 4 hodky a tak že hudba a web
hej v podstate je chodím s tym do kaviarne a pohoda ma to ale kilo a idem s tým cca 15 min a potom to už cítim nevedel by som si predstaviť ísť s klasikou :d máš k tomu aj original puzdro alebo tašku ako to nazvať je to presne šite na mieru takže fajn sa hodí
ono net na tom šlape v pohode si myslím a hru skúšal som csko a čo ti ja viem pri to software detialoch sa to da ale fakt je to slaba grafika ale štart je brutal rychly kupil som 2 gb ram a ide to fajne :P
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.