PDA

Zobraziť plnú verziu : Uplna zmena uvodnej stranky

baumax
07.11.2010, 22:50
Je to vobec mozne ? viem, ze wordpress je kvazy na blogy, clanky ...

ked kliknem na home, tak ma hodi na tie clanky, kde mozem komentovat a podobne ...

je mozne aby na uvodnej stranke bolo nieco uplne ine ? kvazy obycajna stranka, kde si ja vlozim co len chcem (text, obrazky, zakladne info o webe a podobne) a k clankom sa dostanem az ked si kliknem hore na hlavne menu, kde budem mat napisane clanky (aj to neviem ako by som spravil - pridat stranku, nazvat ju clanky ... ale co do nej ? )

dikes

sokrates4612
08.11.2010, 10:21
Ano samozrejme, je to možné v menu Nastavenia / Čítanie.
Tam si vyberáš čo chceš zobraziť na titulnej stránke.

baumax
08.11.2010, 10:25
dakujem, mam to a smiem sa spytat ako teraz pridam tie clanky do hlavneho menu ?
pridam tam normalne stranku a do nej nieco vlozim ?
proste aby mi to zobrazovalo tie Aktuálne články

edit: este pod otazka: Teda, ked na uvodnu stranku si dam inu stranku, napriklad Info o webe ... ako mam potom z hlavneho menu hore ten odkaz vymazat ? ... pretoze potom home aj info o webe ma bude odkazovat na to iste, teda Info o webe v hlavnom menu je zbytocne

JohnnyPea
08.11.2010, 14:03
dakujem, mam to a smiem sa spytat ako teraz pridam tie clanky do hlavneho menu ?
pridam tam normalne stranku a do nej nieco vlozim ?
proste aby mi to zobrazovalo tie Aktuálne články

edit: este pod otazka: Teda, ked na uvodnu stranku si dam inu stranku, napriklad Info o webe ... ako mam potom z hlavneho menu hore ten odkaz vymazat ? ... pretoze potom home aj info o webe ma bude odkazovat na to iste, teda Info o webe v hlavnom menu je zbytocne

Vyberieš si stránku, ktorá bude ako "Titulná stránka" a ako "Stránka článkov"(zoznam článkov). Pri vytvorení týchto stránok sa ti samozrejme pridajú do menu.

Ak napríklad ešte stále používaš tému Prosumer 1.9.1, tak musíš vo functions.php na riadku 30 zmeniť:

$menu = wp_list_pages('title_li=&echo=0'); // Params for the page list in header.php
na:

$menu = wp_list_pages('title_li=&echo=0&exclude=???'); // Params for the page list in header.php
za ??? dosadiíš ID stránky, ktorú chceš z menu vylúčiť(Ako zistiť ID? (http://www.techforum.sk/showthread.php?t=1335&p=3310#post3310))
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/wp_list_pages

baumax
08.11.2010, 14:21
Dakujem, odstranil som z hlavneho menu to co som chcel.

Ale stale si mi neodpovedal na to, ako mam nastavit to, aby som mal clanky v hlavnom menu. Ja som tam pridal stranku z nazvom clanky, ale co mam vlozit do nej, aby tam boli aktualne clanky ?

Ano, Prosumer 1,9,1

JohnnyPea
08.11.2010, 14:36
Odpovedal, len nepozorne čítaš :)

Vyberieš si stránku, ktorá bude ako "Titulná stránka" a ako "Stránka článkov"(zoznam článkov). Pri vytvorení týchto stránok sa ti samozrejme pridajú do menu.
Teda ako ti napísal niesom v Nastavenia/Čítanie si nastavíš stránku pre titulnú statickú stránku a hneď pod tým stránku pre "blog" teda zoznam aktuálnych článkov.

Naozaj by si mal naštudovať základy WP, by sa ti s tým oveľa jednoduchšie pracovalo a nemusel by si sa všetko pýtat, keď pri tom je to už raz napísané :)

baumax
09.11.2010, 19:10
no studovat, to hej, ale na to nemam cas, myslel som, ze forum je na pomoc a nie v kuse pri kazdej otazke, ze stutovat, studovat :)

este mala otazka: stale prosumer ... ked sa prihlasim do hlavneho menu sa mi prida Správa webu ... ten odklik ma hodi na: ./wp-admin/

Ako mam zmenit text Správa webu na iny ? hodil by sa mi tam napr. : Pridaj článok

Nikde to neviem najst ;(

JohnnyPea
09.11.2010, 22:21
no studovat, to hej, ale na to nemam cas, myslel som, ze forum je na pomoc a nie v kuse pri kazdej otazke, ze stutovat, studovat :)
No to hej je tu na pomoc, ale skôr v prípadoch, ktoré sú nie je až také bežné, keď si užívateľ nevie rady a nie keď sa mu nechce, alebo nemá čas a hlavne nie v úplných základoch ako je orientácia v ovládacom panely a podobne. Navyše načo to tu budem písať, keď je to už raz napísané - je to štúdium do budúcna :) A podľa mňa človek, čo nemá na veci čas ich nikdy neurobí poriadne...Ja mám toho tiež poriadne veľa a stíham ešte aj toto fórum obriaďovať a písať s diakritikou.
Bez aspoň základných poznatkov nič poriadne nejde. Nemôžeš to robiť štýlom...hurá WordPress...hurááá idem robiť tému, vlastne urobte ju za mňa na tomto fóre :p

este mala otazka: stale prosumer ... ked sa prihlasim do hlavneho menu sa mi prida Správa webu ... ten odklik ma hodi na: ./wp-admin/

Ako mam zmenit text Správa webu na iny ? hodil by sa mi tam napr. : Pridaj článok

Nikde to neviem najst ;(
To už je otázka, ktorá stojí za to a chápem, že neskúsený používateľ ju nemôže vedieť ;)
V header.php zmeň riadok 44:

<?php wp_register('<li class="admintab">','</li>'); ?>
za

<?php $register_link = wp_register('<li class="admintab">','</li>', FALSE);
echo preg_replace('/Správa webu/', 'Pridaj článok', $register_link); ?>

baumax
09.11.2010, 22:39
vdaka za odpoved ... inak ta funkcia <?php j_globalnav() ?> , ktora je tam vedla toho, ona robi to menu, OK ... viem polozky v menu nejako zoradit ? lebo urcite napriklad kontakt chcem mat uplne napravo ... ked si kliknem na stranky, tak nevidim nic na zoradenie, existuje na to nejaky plugin ? (zasa jednoducha otazka? sorry ...)

JohnnyPea
10.11.2010, 00:01
vdaka za odpoved ... inak ta funkcia <?php j_globalnav() ?> , ktora je tam vedla toho, ona robi to menu, OK ... viem polozky v menu nejako zoradit ? lebo urcite napriklad kontakt chcem mat uplne napravo ... ked si kliknem na stranky, tak nevidim nic na zoradenie, existuje na to nejaky plugin ? (zasa jednoducha otazka? sorry ...)
http://www.techforum.sk/showthread.php?t=991