PDA

Zobraziť plnú verziu : Lokalizácia WP 2.3

martin
02.10.2007, 20:40
Nainštaloval som sk.mo a zmenil wp-config.php ako bolo uvedené v návode, ale zmena sa neprejavila. Stále to mám v angličtine. V čom môže byť problém? Dá sa zapnúť nejaké logovanie?

mryba19
03.10.2007, 13:07
Nainštaloval som sk.mo a zmenil wp-config.php ako bolo uvedené v návode, ale zmena sa neprejavila. Stále to mám v angličtine. V čom môže byť problém? Dá sa zapnúť nejaké logovanie?

Skusil si Refresh?

martin
03.10.2007, 17:16
Môžeš byť prosím konkrétnejší? Aký Refresh?
Ináč skúšal som aj inštaláciu s už nakonfigurovanou slovenčinou a ani to nefunguje. Nemôže to byť nejakým nastavením PHP? V každom prípade vďaka za záujem...

sokrates4612
05.10.2007, 15:51
Môžeš byť prosím konkrétnejší? Aký Refresh?
Ináč skúšal som aj inštaláciu s už nakonfigurovanou slovenčinou a ani to nefunguje. Nemôže to byť nejakým nastavením PHP? V každom prípade vďaka za záujem...

Ahoj,
ak si určite dodržal postup, ktorý popisujem na:
http://niesom.vsevedko.sk/wordpress/slovencina-pre-wordpress

tak pomôže už len ako mi do súkromnej správy pošleš prístupové údaje na tvoje FTP a môžem to skúsiť skontrolovať.

Inak ešte odporúčam prekontrolovať:
1, či sa nastavenie vo wp-config.php:

define (’WPLANG’, ’sk’);
skutočne zhoduje s názvom jazykového súboru sk.mo.
2, správne umiestnenie súboru vo wp-includes/languages

sokrates4612
05.10.2007, 15:58

Ešte ma napadlo, že čo vlastne nefunguje. Nie je lokalizované ani administrátorské rozhranie, alebo len samotný blog? Lebo to sú dve rozdielne veci.

Daniel
06.10.2007, 00:47
rovnako ako v je spomínané v prvom príspevku, tiež mi nejde SK vo wordpresse 2.3. A postupoval som presne podľa návodov, dokonca som ten súbor sk.mo nahral všade možne po servery a nič. Ono v tom config súbore sa píše, že :
// Change this to localize WordPress. A corresponding MO file for the
// chosen language must be installed to wp-content/languages.
// For example, install de.mo to wp-content/languages and set WPLANG to 'de'
// to enable German language support.

ten wp-content sa líši od toho čo je napísané v návode. Ale aj keď som to aj tam nahral tak to nefachá.
Prosím poraďte alebo naconfigurujte config a pošlite mi ho:D

martin
06.10.2007, 22:30
Ešte ma napadlo, že čo vlastne nefunguje. Nie je lokalizované ani administrátorské rozhranie, alebo len samotný blog? Lebo to sú dve rozdielne veci.
Ani administrátorské rozhranie, ani samotný blog :-(

martin
06.10.2007, 22:33
Ešte jedna vec - skúšal som pokusne aj de_DE, ale nefungovalo. Skúšal som to ponastavovať aj pred inštaláciou, ale nefungovalo :-( Mám podozrenie že to bude spôsobené nejakým nastavením na servri (asi PHP nastavenie?)...

martin
06.10.2007, 22:59
Tak aspoň čiastočný úspech - administratívne rozhranie je teraz v slovenčine. Chyba je medzi PHP5 a 64-bitovým OS.
http://ruleoftech.wordpress.com/2007/09/09/wordpress-and-problem-with-language-files-mo/

martin
06.10.2007, 23:09
Takže po prepnutí témy na Classic už je všetko v poriadku. Znamená to že Default téma vo WP2.3 nie je lokalizovaná?

Daniel
07.10.2007, 02:30
vďaka martinovy to funguje už aj mne, super, ale bolo by treba upozorniť na toto nikde pri tej inštalácií slovenčiny

sokrates4612
07.10.2007, 10:19
Výborne, ďakujem Matinovi. Riešenie spomeniem samozrejme aj v návode.
Riešenie:
Je potrebné upraviť súbor wp-includes/gettext.php nasledovne:

riadok 117:

if ($magic == ($MAGIC1 & 0xFFFFFFFF) || $magic == ($MAGIC3 & 0xFFFFFFFF)) { // to make sure it works for 64-bit platformsopraviť na:

if ($magic == $MAGIC1 || $magic == $MAGIC3) { // to make sure it works for 64-bit platforms