Zobraziť plnú verziu : Počet backlinkov
Kde si prosim skontrolujem pocet backlinkov, pripadne na kolko webov odkazuje moj web?
sokrates4612
23.09.2008, 10:33
Najlepšie a najpresnejšie je použiť službu Google Webmasters Central (http://www.google.com/webmasters).
Keď si ju aktivuješ a zaregistruješ tam svoju stránku, tak máš k toho k dispozícii oveľa viac, ale zobrazuje to aj počet spätných odkazov (z externých, aj interných webstárnok).
Akúsi vzorku spätných odkazov získaš vtedy, keď do Google zadáš:
link:www.techforum.sk
pričom za doménu dosadíš samozrejme svoj web.
Prípadne sa zaregistruj na SEOkatalóg (http://www.seokatalog.sk) (pozor, registrácia je platená - 1 EURO cez PayPal) a tam budeš mať pri odkaze zobrazovaný aj počet spätných odkazov v Google, Yahoo i Technorati. ;)
Existujú na to programy. Kedysi som používal demo verziu SEO Elite. Teraz mám demo programu Advanced Web Ranking.
Pozor na link:www.tvojastranka.sk. Google ti ukáže len veľmi malú časť zo všetkých stránok, čo linkujú k tebe. Počul som, že je spoľahlivejšie použivať na zisťovanie počtu odkazov yahoo. Keďźe mám programy, čo to vedia zistiť, neviem ako sa to dá zistiť na yahoo priamo cez internet. Verím však, že ak sa opýtaš googla, tak ti už poradí.
V každom prípade si však sprevádzkuj už spomínaný Google Webmaster Tools. Google veľmi odporúča používať túto službu. Dokonca, spolupracuje s Godaddy, čo je spoločnosť, ktorá ponúka webhosting. Každý, kto si u nich objedná webhosting má integrovaný Google Webmaster Tools. Ak to teda google považuje za tak dôležité, tak na tom niečo bude.
Ja som raz zaregistroval zníženie počtu návštevníkov, ktorí prichádzali cez google a iné search engin-y. Po úpravách na základe štatistík z Webmaster Tools bola návštevnosť dokonca vyššie, ako predtým. Nemôžem povedať, že to bolo spôsobené len tým, pretože som menil viac vecí. Teraz mám však rovnaký problém a uvidím, či to zaberie znova.
dusanpetras
18.11.2009, 10:28
Existujú na to programy. Kedysi som používal demo verziu SEO Elite. Teraz mám demo programu Advanced Web Ranking.
Pozor na link:www.tvojastranka.sk. Google ti ukáže len veľmi malú časť zo všetkých stránok, čo linkujú k tebe. Počul som, že je spoľahlivejšie použivať na zisťovanie počtu odkazov yahoo. Keďźe mám programy, čo to vedia zistiť, neviem ako sa to dá zistiť na yahoo priamo cez internet. Verím však, že ak sa opýtaš googla, tak ti už poradí.
V každom prípade si však sprevádzkuj už spomínaný Google Webmaster Tools. Google veľmi odporúča používať túto službu. Dokonca, spolupracuje s Godaddy, čo je spoločnosť, ktorá ponúka webhosting. Každý, kto si u nich objedná webhosting má integrovaný Google Webmaster Tools. Ak to teda google považuje za tak dôležité, tak na tom niečo bude.
Ja som raz zaregistroval zníženie počtu návštevníkov, ktorí prichádzali cez google a iné search engin-y. Po úpravách na základe štatistík z Webmaster Tools bola návštevnosť dokonca vyššie, ako predtým. Nemôžem povedať, že to bolo spôsobené len tým, pretože som menil viac vecí. Teraz mám však rovnaký problém a uvidím, či to zaberie znova.
Ahoj, mňa by celkom zaujímalo o akých programoch je reč, keď hovoríš, že poznáš máš programy, čo to vedia zistiť.
Ďakujem.
dusanpetras
21.11.2009, 20:26
Ale nemyslel som samozrejme spätné linky na moj web, ale na web kohokoľvek iného. Napríklad viete, odkiaľ pochádzajú linky napríklad na web www.profesia.sk ? Kto na ne odkazuje, s akým anchor textom ??
sokrates4612
30.11.2009, 09:11
Na to použi Google:
link:www.domena.sk
dusanpetras
30.11.2009, 10:18
link v googli ? :-))) Sorry, ale to je rada :-))) To uz radšej by som použil Site explorer v Yahoo. Okrem toho, ani ten nenájde všetky.
Práve preto som hľadal nejaký SW, ktorý je overený a nájde toho dosť. Skúšal som WebCEO, ale nie je to presne to, čo som hľadal.
Dosť presný je http://backlinkwatch.com , vidieť tam anchor text odkazu, PR, celkový počet odchádzajúcich linkov a tiež či to nie je nofollow.
dusanpetras
14.03.2010, 12:42
Ďakujem za radu.
singleshooter
30.12.2010, 05:38
skus napisat do google "backlink checker" alebo "online backlink checker" a najdes spustu odkazov na rozne free nastroje
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.