Zobraziť plnú verziu : Zmena výpisu názvov rubrík v stĺpci na názvy článkov
MarkyMark9
14.09.2008, 14:32
Ahoj
ako zmením zápis v sidebar.php tak, aby sa mi v stĺpci namiesto názov všetkých rubrík za ktorými je v zátvorke počet článkov, vypisovali názvy všetkých článkov, za ktorými bude v zátvorke počet komentárov?
terajší zápis v sidebar.php je:
<div id=„categories“>
<h3><?php _e(‚Rubriky:‘); ?></h3>
<ul>
<?php wp_list_cats(‚sort_column=name&optioncount=1‘); ?>
</ul>
</div>
ako to mám upraviť aby som docielil vyššie popísanú zmenu?
Skús plugin recent posts (http://wordpress.org/extend/plugins/recent-posts-plugin/). Myslím, že tam je okrem iných aj možnosť zobrazenia počtu komentárov k aktuálnym článkom. Do sidebaru si to pridáš ako widget.
MarkyMark9
16.09.2008, 09:33
Skús plugin recent posts (http://wordpress.org/extend/plugins/recent-posts-plugin/). Myslím, že tam je okrem iných aj možnosť zobrazenia počtu komentárov k aktuálnym článkom. Do sidebaru si to pridáš ako widget.
Díky za info, chcel by som to docieliť inak ako pluginom, nevieš by sa to dalo urobiť bez tohto pluginu? napr. nejakým zápisom do sidebaru?
No mas dve moznosti, prva vyriesit to dajakym Widgetom alebo pluginom
Druha je ist na http://codex.wordpress.org/Main_Page a hladat to vsetko manualne. Ale ked si najdem cas urcite sem dam presny link na web ale to urcity cas potrva.
sokrates4612
18.09.2008, 08:52
Díky za info, chcel by som to docieliť inak ako pluginom, nevieš by sa to dalo urobiť bez tohto pluginu? napr. nejakým zápisom do sidebaru?
Skús zapísať do sidebaru normálny loop asi takto:
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
<a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a>
<?php comments_number('0','1','%'); ?>
<br />
<?php endwhile; else: ?>
<?php endif; ?>
Zobrazí to klikateľné názvy posledných článkov (podľa toho koľko máš nastavené na zobrazovanie v admine) a za každým názvom článku počet jeho komentárov (neklikateľný).
MarkyMark9
18.09.2008, 18:44
Skús zapísať do sidebaru normálny loop asi takto:
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
<a href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a>
<br />
<?php endwhile; else: ?>
<?php endif; ?>
Zobrazí to klikateľné názvy posledných článkov (podľa toho koľko máš nastavené na zobrazovanie v admine) a za každým názvom článku počet jeho komentárov (neklikateľný).
Trochu som som sa asi pri popisovaní problému sekol a namiesto výpisu stránok s počtami komentárov by som tam potreboval umiestniť výpis všetkých článkov s počtom komentárov... články aj s počtom komentárov tvoj kód vypisuje iba vtedy, keď kliknem na konkrétnu rubriku a aj to iba články, ktoré sú umiestnené v danej rubrike, inak to na homepage vypisuje zoznam stránok a nie článkov... ako ten tvoj kód pozmením aby som dosiahol zobrazovanie všetkých článkov zo všetkých rubrík, ktorý sa nebude meniť ani keď opustím rubriku?
sokrates4612
18.09.2008, 19:55
Potom skús toto:
<?php
$lastposts = get_posts('numberposts=5');
foreach($lastposts as $post) :
setup_postdata($post);
?>
<a href="<?php the_permalink(); ?>" id="post-<?php the_ID(); ?>"><?php the_title(); ?></a>
<br />
<?php endforeach; ?>
Pričom numberposts=5 nastav na počet článkov, ktoré chceš zobraziť.
Písal si ale, že chceš zobraziť všetky články. Si si istý? Pri takom počte niekoľko 100 článkov to bude vyzerať brutálne, nie? Ale to dosiahneš tak, že do numberposts=50000. A máš na pár dní vystarané. :)
MarkyMark9
18.09.2008, 20:50
Potom skús toto:
<?php
$lastposts = get_posts('numberposts=5');
foreach($lastposts as $post) :
setup_postdata($post);
?>
<a href="<?php the_permalink(); ?>" id="post-<?php the_ID(); ?>"><?php the_title(); ?></a>
<br />
<?php endforeach; ?>
Pričom numberposts=5 nastav na počet článkov, ktoré chceš zobraziť.
Písal si ale, že chceš zobraziť všetky články. Si si istý? Pri takom počte niekoľko 100 článkov to bude vyzerať brutálne, nie? Ale to dosiahneš tak, že do numberposts=50000. A máš na pár dní vystarané. :)
super, presne toto hľadám už dva mesiace, díky :)
nenašiel by sa ešte spôsob ako tie články usporiadať podľa abecedy?
sokrates4612
18.09.2008, 21:30
Páči:
$lastposts = get_posts('numberposts=5&order=ASC&orderby=title');
Nemáš za čo.:)
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.