PDA

Zobraziť plnú verziu : slovencina vo wordpress na frontend

haluzman
15.08.2008, 16:48
ahojte, som novy v pouzivani wordpress. mam problem so slovencinou. uspesne som ju naistaloval, updatol wp_config.php. admin beha v pohode v slovencine, ale samotna stranka, frontend, je stale v anglictine, cim to?

sokrates4612
15.08.2008, 17:27
Jedna vec je lokalizácia samotného Wordpressu a iná vec je lokalizácia šablóny. Kód aplikácie a šablóna vzhľadu sú dve oddelené veci a ak výrobca šablóny použil v nej len priamo anglický text, musíš editovať priamo súbory použitej šablóny. Nájdeš ich v /wp-content/themes/nazov_sablony

piotr.z
08.10.2008, 22:48
Nedari sa mi najst spravne riadky na editaciu / podla odkazu priamo v subore danej temy. Pravdepodobne neviem dokonale (zatial) rozlisit php script od texu, ktory treba lokalizovat do slovenciny. Zopar rychlych a spravnych krokov pre lokalizaciu danej temy by som ocenil. Pripadne odkaz, kde tieto info najdem

sokrates4612
08.10.2008, 23:06
za normálnych okolností by jednoducho malo v otvorenej šablóne stačiť stlačiť Ctrl+F a napísať text, ktorý potrebuješ preložiť (nefunguje cez Google Chrome). Ak ho nájde v tej šablóne, tak ho preložiš, ale ak ho nenájde, tak máš problém. :-)
Najrýchlejšie ti viem pomôcť, ak sem vložíš priamy odkaz na tému, ktorú používaš a na slovo/frázu, ktorú nevieš preložiť.