Zobraziť plnú verziu : Ako obmedzit page len pre prihlasenych
potreboval by som page, kde mam fotogaleriu (nextgen) nastavit na prehliadanie iba pre registrovanych, resp. prihlasenych uzivatelov... akym sposobom je to mozne zrealizovat? za radu dakujem
sokrates4612
18.06.2008, 14:42
Takéto niečo som priznám sa ešte neriešil, ale našiel som nejaký návod, ktorý by mohol fungovať: Show certain pages to registered users only (http://wordpress.org/support/topic/170719)
Voľný preklad:
Toto riešenie nie je celkom čisté, ale je rýchle.
Otázka: Ako zobraziť niektoré stránky len pre prihlásených užívateľov?
Odpoveď: Najskôr vložte nasledovný kód do headeru súboru témy, ktorá zobrazuje stránky (obvykle page.php):
<ul>
<?php if ( $user_ID ) : ?>
<?php wp_list_pages('depth=1&title_li=&exclude=' ); ?>
<?php else : ?>
<?php wp_list_pages('depth=1&title_li=&exclude=5' ); ?>
<?php endif; ?>
</ul>Toto zabezpečí, aby sa všetky stránky zobrazili registrovaným užívateľom, ale stránka s ID 5 sa nezobrazí tým, ktorí nie sú prihlásení.
Problém: stránka sa síce neprihláseným nezobrazuje, ale ak poznajú jej skutočné URL, môžu sa na ňu dostať.
Ďalej je potrebné vložiť do page.php kód, ktorý presmeruje/informuje návštevníka, že "Ak chcete zobraziť túto stránku, musíte byť prihlásený." Použil/upravil som na to kód zo súboru comments.php:
<?php if ( is_page('5') && !$user_ID ) : ?>
<p> Ak chcete zobraziť túto stránku, musíte byť <a href="<?php echo get_option('siteurl'); ?>/wp-login.php?redirect_to=<?php the_permalink(); ?>">prihlásený</a>. </p>
<?php else : ?>a vložte
<?php endif; ?>pred posledný </div> v šablóne 'page.php'.
Riešenie problému: Teraz sa stránka nezobrazí neprihlásenému ani vtedy, keď pozná jej priamu URL. Namiesto toho zobrazí oznam, že musí byť prihlásený a po kliknutí na odkaz ho presmeruje na prihlasovacie okno. Potom, po prihlásení, mu zobrazí požadovanú stránku.
Dať vedieť, či to fungovalo.
dakujem za rychlu reakciu, vyskusam a dam vediet
dakujem, funguje to dobre
...ak by ešte niekto hľadal, na tento účel poslúži aj modul User Access Manager (http://www.gm-alex.de/projects/wordpress/plugins/user-access-manager/), prostredníctvom ktorého sa dajú definovať skupiny aj stránky, ktoré majú byť viditeľné pre tú, či onú skupinu.
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.