Zobraziť plnú verziu : Wordpress a vlastna stranka
Minoslav
06.01.2010, 01:40
Zdravim som tu docela novy,resp toto je moj prvy prispevok.
Robim si vlastne portfolium-uz je skoro hotove, ale chyba mi tam blog. Stranka je robena v phpcku-resp hlavicka a pata su rovnake ale vzdy sa meni obsah-teda stred.
Co sa tyka blogu-dopocul som sa, ze dobry redakcny system je wordpress, nuz ale neviem ho "modifikovat" aby som ho mohol napasovat do mojej stranky. (aby to nemal vsetko dve hlavicky a paty). Nevie mi z Vas niekto poradit, ci uz nejakym linkom alebo navodom alebo hocicim ako by som mohol Wordpress(alebo iny redakcny sys.) napasovat do vlastnej stranky?
Dovod preco pisem, lebo php az tak dobre neviem aby som si ho naprogramoval sam... Kazda odpoved mi teda pomoze.
WordPress je Blog/Redakčný systém..odporúčam ho veľmi na začiatku nemodifikovať ale obsah prekopírovať do jeho vlastného systému a vzhľad upraviť nanovo...základy tu:
http://codex.wordpress.org/Templates
Minoslav
06.01.2010, 21:42
no viem ze je blogovo redakcny sys. > ide mi prave o pridavanie nejakych clankov, komentov osttanych uzivatelov. Je vobez mozne aby som dostal nejaky redakcny system do svojej uz hotovej stranky ? Teda bez hlavicky a paty- cisto iba ten system.
Trošku sa nerozumieme..WordPress možeš použiť ako hlavný systém kde si nainštaluješ/vyrobíš template(čiže vzhľad: to sú hlavičky,päty..všetko čo vidi užívateľ)...WordPress je priliš veľký aby si ho adaptoval na menšiu vyrobenú stránku je ľahšie adaptovať tvoju menšiu stránku na WordPress (to znamena prekopirovat články do WordPress,a CSS + ostatne specialne php do templatu).
Odporúčam ti ho najprv vyskúšať, aby si vedel ako funguje, to čo vidí užívateľ je v ňom veľmi ľahko upraviteľné.
Minoslav
06.01.2010, 22:30
no uz ta zacinam chapat :D
okey.. povedzme ze o wp neviem ani prd.. neviem ako ho spojaznim vyskusam atd.. vies mi poradit nejaky link na uplne ale fakt ze uplne zaciatky s wp ?
Otázka je ako dobre vieš anglicky:) na internete sa povaluje veľa uživatelských tutorialov aj v Slovenčine, no v anglictine je ucelený výklad na (CODEX-e WordPress) http://codex.wordpress.org/Main_Page no do Slovenčiny sa len začal prekladať a WordPress si stiahneš v slovenčine na http://sk.wordpress.org/ a ten ťa povedie inštaláciou samého, no tereba ako také základy práce s webom a pc..ako je uploadovanie súborov a rozbalovanie archívou.
Minoslav
06.01.2010, 22:56
zaklady prace mi nerobia problem .. grafiku viem , tak isto aj html, css a velmi malo aj PHP.. okey skusim daco.. inak keby sa mi to nepodarilo.. nejaky iny redakcny system, ktory mozem dosadit do hotovej stranky nahodou ? ide mi o samotne php-cko.. to jedine neviem naprogramovat na redakcnom blogu..
myslím že WordPress, je pre vás tá schodnejsia cesta, keďže Templaty sa vyrabaju v podstate s minimom php -kódu..vecsinou je už predprogramovaný ,alebo ľahko pochopitelný keďže sa používa cez API. A prakticky stránku tvoríte len v XHTML, treba len pochopit struktúru tvorenia templatu.
Pokial by ste chceli implementovat nejaký light redakcny system do vasej existujucej stranky, pripravte sa na vela programovania v php, kedže treba spravit spojenia s databazou, pre ktore sa php vecsinou pouziva.
sokrates4612
08.01.2010, 14:57
zaklady prace mi nerobia problem .. grafiku viem , tak isto aj html, css a velmi malo aj PHP.. okey skusim daco.. inak keby sa mi to nepodarilo.. nejaky iny redakcny system, ktory mozem dosadit do hotovej stranky nahodou ? ide mi o samotne php-cko.. to jedine neviem naprogramovat na redakcnom blogu..
To čo chceš je tak trochu nerozumné (bez urážky). Poviem to na príklade - ako keby si chcel mať kapotu zo škodovky a do nej vmontovať interiér a motor Mercedesu. :)
Riešenie, ktoré je najlepšie pre teba je jednoducho používať ten Mercedes a nepokúšať sa krkolomne prakticky o nemožné. :)
Nainštaluj si najnovší Wordpress a v adresári /wp-content/themes máš základné dve šablóny /default a /kubrick. Pozri si tie súbory a header.php a footer.php si uprav ako potrebuješ, alebo si nájdi v databáze tém (http://wordpress.org/extend/themes/) takú ktorá sa ti najviac páči, stiahni su ju, nainštaluj (dá sa to priamo z administračného rozhrania Wordpressu) a prispôsob ako potrebuješ.
vBulletin® v4.1.12, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.