Zobraziť plnú verziu : Rychly hosting pre vacsi WP projekt
Caute,
co doporucujete? Momentalne hostujem na FORPSI, spravili aj ustretovy krok, dali to na dedikac, kde je iba 7 zakaznikov, ale je to stale zalostne pomale...
Dostal som doporucenie na websupport.sk, ale kym nebudu pozitivne referencie nepojdem do toho.
Mate tu niekto skusenosti s hostingom pre vacsi projekt? Cca 10tis zobrazenych stranok denne...
sokrates4612
27.10.2009, 11:29
Ja práve riešim podobný problém s webom, ktorý má cca 2500 návštev a cca 6000 zobrazených stránok denne.
Zmigroval som to na virtuálny linuxový server, ale v istých kritických časoch mi to proste padalo (to ešte čakám na vianoce, keď sa návštevnosť zvyšuje asi 4 násobne). A to tam mám nasadené WP Super Cache, zapnutú gzip kompresiu, na linuxe doinštalovaný eaccelerator, cacheované PHP aj MYSQL na úrovni servera... ale aj tak to stále padalo.
Pred pár dňami som to musel prehodiť na SEMI DEDICATED server (1 GB dedikovanej RAM, zdieľaný výkon quad core procesora medzi 12 klientov) - a konečne výpadky prestali. Ale cena: cca 55 € mesačne.
Ide ma z toho poraziť, ale našťastie si to na seba aspoň zarobí.
Taký väčší projekt, ako popisuješ by som na štandardnom webhostingu už nehostoval. Tie klasickké webhostingovú služby znejú síce zvučne (neobmedzený priestor, neobmedzený traffic... všetko neobmedzené..) ale realita je iná. Pri veľkých weboch ide veľmi aj o výkon servera a ten obmedzený je.
To si ma teda vobec nepotesil. A kde si zohnal ten semi-dedikac za taku cenu? Pozeral som, to stoji aj omnoho viac... :-/
sokrates4612
27.10.2009, 21:14
Slovenské služby sú v tomto celkom drahé. Ak aj náhodou nie, tak nie je v cene manažment serveru.
Ja používam www.webhosting.co.uk (http://www.webhosting.co.uk). Ceny sú dobré, pri webhostingu nerobia overselling, preto nie sú najlacnejší, ale vieš čo môžeš od nich čakať.
U nich má semi-dedicated 50 GB priestor, 800 GB traffic, a zdieľa tam quad core 12 klientov.
Samozrejme, cena je tomu primeraná - cca 55 € mesačne, ale aj s Cpanelom.
Zober tiež do úvahy, že tam máš nonstop podporu - cez e-mail, telefón, alebo online chat.
Hlavne ten online chat si pochvaľujem - bežne s nimi riešim veci o polnoci. :) Sú veľmi ochotní.
A najmä, tie servery sú v cene aj manažované. To znamená, že čokoľvek chceš na tom serveri spraviť, spravia ti to zadarmo. U nás zaplatiš obyčajne za každý zásah. :D
sokrates4612
27.10.2009, 21:16
Odporúčal by som ti začať s VPS, ak nestačí tak prejsť na ten SEMI-Dedicated. Presunú všetko oni sami, ak o to požiadaš, aj IP po migrácii zostáva.
aj tu by som rad poznamenal ze by som siel do zahranicneho hostu alebo serveru najlepsie hodnotenia su
hostgator.com (http://hostgator.com/) alebo hostmonster.com (http://www.hostmonster.com/)
kazdoapdne hostuju neskutocny pocet webov a su ustretovy vo vsetkom z vlastnej skusenosti mozem len odporucit ceny su vyborne a sluzby tak isto kludne skuste ja uz by som nemenil
//Prosím, nabudúce bez trápnych affiliate odkazov. J.
vBulletin® v4.2.0, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.